Архієпископ Феодосій відвідав село, пов’язане з діяльністю святителя Луки

20 грудня 2020 року Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій в рамках свого архіпастирського візиту до Золотоніського благочиння, після звершення Божественної літургії та соборної панахиди в Успенському соборі міста Золотоноша завітав до села Деньги, яке також знаходиться у Золотоніському районі.

Історія цього села пов’язана з діяльністю видатного вченого, подвижника Православ’я святителя Луки (Войно-Ясенецького): саме тут розпочиналася його лікарська діяльність.
У пам’ять про святителя поруч з церквою на честь Архістратига Божого Михаїла знаходиться образ цього святого з частинкою його мощів, а поруч з храмом декілька років тому встановлено пам’ятний знак з барельєфом святителя.

Настоятель храму протоієрей Роман Личак розповів владиці Феодосію про історію перебування майбутнього святителя у селі Деньги, про сучасне життя парафії.

Владику супроводжував протоієрей Сергій Снопко, призначений сьогодні архієрейським Указом на посаду благочинного Золотоніського округу.

Прес-служба Черкаської єпархії

Кількість переглядів: 47