Архієпископ Феодосій очолив соборну службу на 40–ни спочилого протоієрея Ярослава Івануси

20 грудня 2020 року Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій прибув до Золотоноші, щоби очолити соборне поминання спочилого благочинного Золотоніського округу протоієрея Ярослава Івануси: саме сьогодні виповнюється 40 днів, як він пішов у вічність.

В Успенському соборі владика очолив Божественну літургію. Йому співслужили вікарний єпископ Золотоніський Іоанн, клірики Золотоніського благочиння, а також священики з інших округів Черкаської єпархії, Києва. Серед тих, хто молився разом з владикою Феодосієм, були й три сини отця Ярослава, котрі теж є відомими й заслуженими священиками.

По завершенні відбулася соборна панахида за спочилим отцем Ярославом. На його адресу було сказано багато теплих і зворушливих слів щирої вдячності. За майже 25 років свого служіння в Золотоноші отець Ярослав залишив яскраву пам’ять про свою пастирську діяльність. Вклонитися його пам’яті на богослужіння в соборі прибули міський голова Золотоноші Віталій Олександрович Войцехівський, відомі громадські діячі, численні парафіяни.

У своєму слові владика Феодосій зазначив високі особисті заслуги покійного пастиря перед Православною Матір’ю-Церквою, його вагомий внесок в розбудову православної духовності на лівобережній частині Черкащини, відродження церковного життя. Владика висловив впевненість у тому, що здобутки, яких досягло Золотоніське благочиння за роки керівництва отця Ярослава, будуть продовжені й в майбутньому.

Не була забута й вдова, дружина отця Ярослава матушка Катерина Івануса, яка близько 50 років несла подвиг самовідданого служіння разом зі своїм чоловіком. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія владика Феодосій вручив вдові високу церковну нагороду – орден святої рівноапостольної княгині Ольги. Крім того, владика оголосив своє благословення про призначення матушці Катерині пожиттєвого матеріального утримання за рахунок Золотоніського Успенського собору.

Прес-служба Черкаської єпархії

Кількість переглядів: 36